رایزنی مقامات هند و ایران درباره چابهار-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

رایزنی مقامات هند و ایران درباره چابهار

وزارت خارجه هند اعلام کرد، عضو ارشد این وزارتخانه در تماس تلفنی با علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران درباره روابط دوجانبه و مسائلی از قبیل افغانستان تبادل نظر کرد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۶ - ۱۴ تير ۱۴۰۱ - 2022 July 05
کد خبر: ۱۴۱۲۲۷

به گزارش راهبرد معاصر، وبگاه وزارت خارجه هند روز سه شنبه (امروز) توضیحاتی درباره رایزنی تلفنی عضو ارشد وزارت خارجه دهلی نو با دیپلمات ارشد ایران ارائه داد.

«شری وینای کوواترا» معاون وزیر خارجه هند با علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران به صورت تلفنی گفتگو کرد.

بنا بر اعلام وزارت خارجه هند، دو طرف «در مورد موضوعات مختلف روابط دوجانبه از جمله پیشرفت در بندر چابهار گفتگو کردند».

به روایت این وزارتخانه، دیپلمات ارشد دهلی نو بر تعهد هند به تقویت همکاری‌های دوجانبه با ایران در رسیدگی به فرصت‌ها و چالش‌های مشترک تاکید کرد و «همچنین در مورد مسائل بین‌المللی و منطقه‌ای از جمله افغانستان گفتگو کردند».

رایزنی تلفنی مقامات ارشد وزارت خارجه هند و ایران در شرایطی صورت گرفته که پیش از این مسئولان ارشد دهلی نو و تهران بار‌ها درباره مسائل دوجانبه از قبیل بندر چابهار و به ویژه تحولات افغانستان رایزنی‌های مستمری داشته‌اند.

بندر چابهار ایران اغلب به عنوان بخش مهمی از دیدگاه ایندو-پاسیفیک هند دیده می‌شود. دهلی نو از سال ۲۰۰۳ در توسعه این بندر سرمایه‌گذاری کرده و این بندر راهبردی را که در دریای عمان قرار دارد به عنوان یک وزنه تعادل در برابر حضور چین در بندر گوادر در پاکستان می‌بینند.

رایزنی تلفنی مقام ارشد وزارت خارجه هند با همتای ایرانی در شرایطی انجام شده که فشار‌های غربی‌ها علیه اقدام هند در زمینه واردات نفت و گاز روسیه ادامه دارد.

همین فشار‌ها بود که چندی قبل واکنش تند «سوبرامانیام جایشانکار» وزیر خارجه هند را به دنبال داشت.

وزیر خارجه هند با انتقاد از غربی‌ها گفته بود: «چرا اجازه نمی‌دهند نفت ایران و ونزوئلا وارد بازار شود؟ آن‌ها به هر منبع نفتی که ما داریم، فشار وارد کرده‌اند و می‌گویند شما نباید به بازار بروید و بهترین معامله را برای مردم خود دریافت کنید. این رویکردی منصفانه نیست». /فارس

ارسال نظر